Вижте листите на ГЕРБ: Борисов и Нинова в челен сблъсък в 25-ти МИР в София

Лиляна Павлова срещу Стефан Данаилов във Варна, Цветанов водач във Велико Търново

OFFNews 15 февруари 2017 в 09:06 14365 7

Водачите на листи на ГЕРБ са готови и вече са одобрени от премиера Бойко Борисов. Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

Кой ще води листите

Четирима са депутатите, които ще водят 2 листи. Лидерът Бойко Борисов традиционно ще се яви в София - 25 МИР и Пловдив-град. В 25-ти МИР Борисов ще застане в пряк сблъсък с Корнелия Нинова. Това е най-големият избирателен район в София, от който са избирани най-знаковите депутати и министри.

Цветан Цветанов ще води също традиционно във Велико Търново и Благоевград. Владислав Горанов ще води 24 МИР София и Силистра и Томислав Дончев ще води 23 МИР и Габрово.

Във Варна ще се яви бившият регионален министър Лиляна Павлова, където застава лице в лице срещу водача на листата на БСП там Стефан Данаилов.

В Бургас водач на листата ще е Ивелина Василева, която беше министър на екологията.

В най-трудния район - Кърджали, ще е Цвета Караянчева срещу Сашо Симов, едно от новите лица в листите на БСП.

Нови

Около 40 % ще са нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, заяви Цветанов. 

"Сред водачите има и нови лица - д-р Папешинов в Ямбол, акцентирали сме и на тези сфери, в които смятахме, че трябва да има сериозно попълнение, както доктори, направили сме обновление и в сферата на образованието, културата. Също така в спорта, Петър Зехтински ще бъде в листата Пловдив-град, както и Атанас Узунов", обясни Цветан Цветанов.

"Запазили сме и приемствеността, която е много важна за нас. В някои парти има сериозно противопоставяне между партия и общински структури, при нас това няма да го има", каза още Цветанов. Той добави, че в листите има обновления, но ГЕРБ са искали да запазят и баланса на партийната структура и присъствието на специалистите на ГЕРБ по сектори.

"Имаме известни личности в дадените секторни политики, които на местно и регионално ниво са авторитети", каза Цветанов.

Приоритети на ГЕРБ

"Приоритетите на ГЕРБ за изборите са образование, здравеопазване, жизнен стандарт и сигурност - те са свързани с икономически ръст, който държавата трябва да продължи да има", съобщи Цветанов. По думите му в предизборната кампания сега акцент ще бъдат конфронтация и омраза, за да се създаде политическа криза.

Очаква се следващата седмица ГЕРБ да представи секторна политика Сигурност, в която ще бъдат предложени промени в организационната работа, свързани най-вече с намаляване на жертвите по пътищата и превенция срещу наркотиците сред децата.

Коалиции

ГЕРБ ще разчита за евентуална коалиция в бъдещия парламент на център дясно и на партии, които ще влязат в него, но няма да прави безпринципни коалиции - категоричен е Цветанов.

Зам.председателят на партията коментира и действията на служебното правителство в момента с думите: "Ангажиментът на едно служебно правителство трябва да е в една определена рамка, от която то не трябва да излиза, защото иначе се създава усещането, че се обслужваш или възраждаш определени политически партии чрез задния вход, през който си влязъл, за да управляваш".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

7

Nik68

21.02 2017 в 08:27

Никакъв сблъсък не е. Това са най-сигурните и най-избираеми позиции за лидерите. В най-големите избирателни райони, с най-много избираеми депутати.

63994

3

Red or Dead

15.02 2017 в 10:06

ХАХАХАХАХАААААА.......@пУйчееее.......РОССИЯ ще се “разпадне“ когато теб те изпишат от.......Карлуково, сиреч на.....куково лято...Еб@ти ГРОБаджийския трол, пред теб бледнеят дори всички форумни превъплащения на 'чесън'... (°⌣°)(°⌣°)(°⌣°)

17439

2

мнение от IP

15.02 2017 в 09:22

Същата боза. Партийци по сектори. В парламента трябва просто да има хора със съвест.