8 ареста в Бирмингам след атаката в Лондон

Айфеловата кула потъна в мрак, кметството в Тел Авив осветено в цветовете на британския флаг

OFFNews 23 март 2017 в 09:28 6969 2

Британската полиция е извършила осем ареста в Бирмингам при операция, свързана с атентата край парламента, съобщи Ройтерс, цитирайки телевизия Скай нюз.

Малко преди полунощ спецчасти претърпиха апартамент на "Хагли Роуд" в бирмингамския квартал "Еджбастън". Следите отвели полицията в Бирмингам, откъдето е наета колата "Хюндай", с която нападателят се вряза в пешеходци на моста "Уестминстър". Колата е наета от клон на компанията "Ентърпрайс" миналия четвъртък.

Претърсените апартаменти са шест.

Загинаха жена в 40-те, мъж на средна възраст, полицаят Кийт Палмър и нападателят. Тази сутрин властите съобщиха и за пета жертва, но няма подробности за нея.

Загиналата 43-годишна Ейша Трейд, майка на две деца, която пресичала моста на път към училището, където отивала, за да прибере децата си.

Седем от ранените са все още в болница в критично състояние.

29 също са настанени за лечение в болница.

Британските власти съобщиха, че разглеждат "случилото се при Уестминстър като терористичен акт до доказване на противното".

В знак на съпричастност Айфеловата кула в Париж потъна в мрак. Светлините бяха угасени в полунощ.

Кметът на Тел Авив Рон Хулдаи публикува снимки на сградата на градската управа, осветена в червено, бяло и синьо - цветовете на британския национален флаг.

Днес президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до кралицата на Великобритания Елизабет II по повод терористичния акт в Лондон.

Също днес знамената пред сградата на германското посолство бяха спуснати наполовина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

23.03 2017 в 10:28

Тва с тая кула почна да се превръща в некъв фарс, предвид на френската външна и миграционна политика, най-добре съвсем да ги отвинтят крушките, кво ше се хаби ток само...