Колко евреи живеят в Европа (карти)

OFFNews 26 март 2017 в 05:00 23492 3

Данните от тези две карти са доста шокиращи. Те показват колко са били евреите в различните европейски държави през 1933 г., когато Хитлер идва на власт в Германия, и през 2015 г.

В почти всички държави на Стария континент представителите на този етнос са намалели драстично, вследствие на нациските преследвания и на масовите миграции след създаването на държавата Израел.

В България за разглеждания период евреите са намалели цели 25 пъти - от 50 000 на 2000. В други държави като Полша, данните са още по-шокиращи. В Полша от 3 милиона са останали едва 3200. 

Днес най-много евреи на Стария континент има във Франция. Там те са 467 500. Франция е една от малкото европейски държави, в които представителите на етноса са се удвоили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

26.03 2017 в 13:00

Естествено, че историята е лъжа в голямата си част. А пропагандата за масовото избиване на евреи е била опитана още след края на първата световна, но тогава никой не се е хванал, понеже не е била толкова масово пропагандирана, но ето един откъс от 1919. :

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Glynnartikel.png

Има хиляди доказателства, за това, че е концлагерите не са избивани хора нарочно, камерите с газ са ползвани за стерилизация и това е доказано с тестове на наслояванията на газ в камерите. А снимките на хората в лагерите които умират от глад, са направени от съюзниците след като ги намират в края на войната. А те са оставени така, понеже германците бягат, провизиите им са прекъснати от съюзниците, главните пътища бомбандирани, влаковите линии спрени и така на татък.
В крайна сметка, на всички е ясно, че историята се пише от победителите. А картата с расизма е била важна да се изкара тогава, сега виждаме как се ползва осребрена......

9009

1

Boyan Boyanov

26.03 2017 в 11:06

Благодаря Ви за тази статия и за картата. Те много ясно показват, че в териториите завладяни от нацистка Германия броя на евреите е значително под 6 милиона. Освен това знаем, че милиони евреи са преживели Втората световна война. Като добавим и огромния брой хора измрели от тиф, тогава всеки който може да смята си задава един единствен въпрос... това, което ни учат по история не е ли лъжа?