Охранителна камера заснела нападението на летище "Орли" (видео)

OFFNews 20 март 2017 в 22:14 5779 0

Снимка AP

Охранителна камера е заснела нападението на парижкото летище "Орли". 

Видеозаписът показва смаяната военнослужеща, атакувана от предполагаем ислямистки екстремист, който хвърля пазарски плик и я атакува в гръб, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Нападателят сграбчва военнослужещата през раменете, докато колегата й от патрула се намира малко по-напред.

За момент никой не реагира. Пътник влачи куфара си покрай взетата за заложник военнослужеща, а друг войник продължава по пътя си. Внезапно хората започват да отстъпват масово пред нападателя, който блъска заложничката си към тях.

Нападателят Зиед бен Белгасем беше застрелян в рамките на три минути. На видеото се вижда, как той се бори да изтръгне оръжието на войника, приближавайки се към тълпата, но е убит, преди да успее да стреля.

При нападението нямаше ранени. 

Атаката в събота доведе до временното затваряне на второто по големина парижко летище.

По-рано същия ден полицай бе ранен от изстреляна в лицето му сачма, докато той и негови колеги се опитали да спрат Белгасем за пътно нарушение.

По-късно властите съобщиха, че 39-годишният нападател, френски гражданин, е имал богато криминално досие във връзка с наркотици и грабежи.

Токсикологичните проби, взети при аутопсията, показали наличие на следи от кокаин и канабис в кръвта му, съобщи парижката прокуратура.

Установена е и концентрация от 0,93 промила алкохол в кръвта му, което е почти два пъти над законово допустимата стойност за шофиране във Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови