И "ДЕР туристик" отчете ръст на интереса към България

OFFNews 09 март 2017 в 17:07 10094 0

Големият германски туроператор "ДЕР туристик" (DER Touristik) отбелязва ръст от 26% на записванията за България до момента за цялата 2017 г. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Стела Балтова с Калин Сутев, управител на Destination touristic services - България (агенцията на "ДЕР туристик"), в рамките на изложението ITB в Берлин.

Очакванията са още за 10% повече седалки на полетите за страната ни.

През миналата година туроператорът е изпратил у нас около 130 000 туристи, предимно от Германия. Останалите пазари са Австрия и Швейцария.

"Ние сме лидер на германския пазар в предлагането на България", заяви Сутев.

От "ДЕР туристик" отчитат под 2% рекламации за страната. Компанията има свой каталог за България. Тя разполага с 2800 собствени туристически бюра, работи с 14 дестинации и 7.1 млн. туристи, като годишният му оборот надхвърля 5.43 млрд. евро.

Подобни данни за българския пазар отчете по-дано днес и водещият туроператор "Томас Кук груп".

В рамките на изложението ITB днес министърът на туризма Стела Балтова участва в презентация на България под мотото "Get together". На нея присъстваха над 30 германски журналисти.

На събитието бе представен и пътеводител за България, издаден в Германия от популярното издателство Dumont, чийто автор е Георги Палахутев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови