Пикантна афера прогони Мартин Стоев от Румъния

OFFNews 01 март 2017 в 10:06 6078 3

Големият ни волейболен треньор Мартин Стоев напусна румънския Аркада Галац само пет месеца след назначението си.

Решението му изненада мнозина, но се оказа, че извелият националния отбор до бронза на световното през 2006 година треньор, от доста време е бил смущаван от някои меко казано странни неща в отбора. Така например президентът Спиро Манту, който е един от богатите хора в Румъния, поддържал близки отношения с македонския разпределител Филип Деспотовски.

Двамата постоянно се чували, обядвали заедно, а Манту открито лобирал пред Стоев да пуска македонеца в игра вместо Андрей Жеков.

"Усилено се говори, че двамата си лежат на една спалня, говорят за волейбол и гледат телевизия. Това е странно. За жени го разбирам, ама за мъже..", откровен е Стоев пред колегата Иво Тасев от "Меридиан Мач".

Чашата преляла на последния мач, загубен с 2:3 от Плоещ. Лично Манту слязъл при Мартин на полето и му се разкрещял да пуска компаньона му в игра. Мартин изпълнил заръката, но на следващия ден напуснал.

Веднъж седмично пък Манту, който е на 65 години, идвал да тренира с отбора. Хора от клуба се държали като слуги - обували му и събували чорапите, слагали му маратонките и връзвали връзките, което допълнително изнервяло Мартин. Освен това румънецът не давал и достатъчно пари. Вместо да дава добри заплати, правел подаръчета на играчите.

"Аз не искам да ми подарява телефончета. Отивам да си гледам Сливнишки герой, където съм президент, а баща ми Стоян е треньор", завършва Стоев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

30.04 2017 в 22:28

Останало му е като историческа обусловеност на македончето. Нали са наследници на когото се сетиш, та ще да му е наследство от спартанската армия.

42249

1

Denis Rizanov

01.03 2017 в 10:47

Уникално!
Македонски волейболист заработва с... г@за си.