Българско куче-инвалид трогна хиляди британци

OFFNews 31 декември 2013 в 14:40 7845 15

Великобритания

Българско куче-инвалид трогна хиляди британци, които поискаха животното да не бъде евтаназирано, съобщи британският вестник „Саут Уелс аргъс”.

3-годишният териер Боби бил докаран от България във Великобритания на 21 декември с помощта на организации, които търсят семейства в чужбина на болни животни.

Задните крака на Боби са парализирани. На Острова животното било поверено на семейство от Глочестършър. Хората обаче решили да го върнат в навечерието на Бъдни вечер, едва 24 часа след като го приели, тъй като не можели да му осигурят необходимите грижи.

Боби останал при Джейн Джоунс, която работи за една от организациите, докарали кучето във Великобритания.

На 27 декември в дома на Джоунс дошли служители на Кралското дружество за превенция на жестокостта над животните и взели кучето, тъй като имало дълбока отворена рана на крака.

Животното било отнесено във ветеринарна клиника в Нюпорт, където лекарите преценили, че то трябва да бъде приспано.

По това време историята на кучето вече била публикувана в интернет от организациите, помогнали на Боби да стигне до Англия. Само за няколко дни в организираната от тях петиция срещу евтаназирането на Боби се включили 10 172 души.

След подкрепата, която кучето получило, то било отведено в клиника в Бристолския университет. Ветеринарите там са убедени, че с помощта на лечение животното ще може да живее добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!