Приберете саксиите от балконите и не пътувайте между 11 и 13 ч, съветва Столична община

ОFFNews 22 юли 2014 в 10:42 11407 1

Снимка НИМХ

Метеоролозите от БАН обявиха жълт и оранжев код за повечето области в страната.

Заради очакваните обилни дъждове и градушки днес Столична община съветва гражданите да се въздържат от пътуване между 11 и 13 часа, когато се очаква усилване на валежите и може да има затруднения в трафика.

Гражданите да обезопасят незакрепени предмети (като например сакции) по балконите на жилищата или офисите си, добавят от общината.

От съображения за сигурност се препоръчва да се избягва престоят на открито или под козирки, тераси, както и да не се стои под дървета или електропреносната мрежа и стълбове с високо напрежение.

Малко преди 11 ч общината съобщи, че е получила информация за предстояща буря и от Ръководството на въздушното движение. Между 12.00 и 14.00 часа се очаква преминаването на студен въздушен фронт през София от запад на изток. Преминаването на фронта ще е с пробивни валежи и гръмотевична дейност. На отделни места с градушка. Вятърът се очаква да е пулсиращ с вариации от 8 до 15 м/с.

За София е обявен жълт код за силен вятър, интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Оранжев код е в сила за София-област и областите Пазарджик, Ловеч, Враца, Плевен и Габрово. Там се очакват интензивни валежи, придружени с градушки и гръмотевици.

Жълт е кодът за областите София, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Русе, Велико Търново, Търговище, Шумен, Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови