Русата Мария остава в Гърция

OFFNews 14 януари 2014 в 16:22 4408 1

Мария с двамата роми, представили се за нейни биологични родители

Гръцки съд даде попечителството над русата Мария, открита в ромски катун край Лариса, на благотворителната организация „Детска усмивка“. Така беше решено, че детето ще остане в Гърция, съобщи изданието „Български новини“.

За попечителство над детето се бориха двмата роми, представили се първоначално за негови биологични родители. Те все още се намират в предварителния арест в затвора Коридало с обвинения в документална измама и отвличане.

Адвокатите на двойката оспорват обвиненията в отвличане, след като биологичните родители на 5-годишното момиченце – българите Саша и Атанас Русеви, обявиха, че са го оставили, защото не можели да се грижат за него.

Засега обаче съдът в Лариса не е излязъл с решение за отпадането на второто обвинение срещу ромите.

Двойката поиска да им бъде позволено да осиновят официално детето. Съдът обаче реши, че най-добре за него ще се грижат в организация „Детска усмивка“.

Биологичните родители на русата Мария също заявиха, че искат да си я върнат, тъй като вече имат условия да се грижат за нея.

Момиченцето беше открито при рутинна проверка в ромски катун близо до Лариса през октомври миналата година. Детето беше предадено на благотворителната организация.

Тестове доказаха, че представилите се за родители на Мария роми, не са нейни биологични родители. След мащабно разследване родителите на детето бяха открити в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови