След рухналата подпорна стена: Пускат изцяло движението по магистрала Струма

OFFNews 01 май 2024 в 20:59 2118 0

рухналата подпорна стена

Снимка АПИ

28 април - рухналата подпорна стена

Възстановява се движението при 16-и км на автомагистрала „Струма“ в посока София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Екипите работиха с максимална мобилизация, за да се пусне движението за столицата в две ленти и шофьорите да пътуват без ограничения за предстоящите почивни дни за Великден и Гергьовден, твърдят от АПИ.

В неделя, 28 април, след аварирането на подпорната стена, бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа, направени са отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса, заявиха още от АПИ.

Предстои да бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-и км в посока София. Целта е дейностите да бъдат изпълнени в настоящия строителен сезон.​

На 28 април - заради срутването на подпорната стена - движението на тежкотоварни автомобили в платното за София се осъществяваше в изпреварващата лента. Беше въведен и обходен маршрут. Предполагаемата причина за срутването е, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови