АБВ решава утре дали ще подкрепи кабинета

OFFNews 05 ноември 2014 в 18:53 2259 0

Румен Петков

АБВ ще има утре заседание на Националния съвет на партията и тогава ще се реши дали от партията ще подкрепят правителството. Това заяви Румен Петков след разговорите с ГЕРБ в парламента.

Тази вечер АБВ ще има заседание на Изпълнителния съвет на партията, утре е заседанието на Националния съвет, където ще бъде представен целият процес на разговорите в детайли на членовете на Националния съвет, ще се направи оценка на ситуацията и след приключване окончателно на разговорите тази вечер с ГЕРБ и другите парламентарни групи, АБВ ще оформи крайната си окончателна позиция, каза Петков. 

Разговорите продължават. Не мисля, че е редно да се предоставя една позиция. Утре имаме заседание на Националния съвет и не може да го прескочим, посочи Петков.

Трябва с удовлетворение да кажа, че преговорите са много конструктивни. Много са предложенията, които направихме, бяха приети и то защото са полезни, коментира той.

Те са свързани със социален пакет, с пакет свързан с публичния финансов сектор, разбира се в социалната сфера и в пенсионната реформа. И аз мисля, че това са много солидни стъпки в интерес на българското общество, на българските граждани и на българската държавност, обясни Румен Петков пред БНТ.

Румен Петков отказа да коментира дали Ивайло Калфин ще бъде министър в новия кабинет или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews