Бареков: Каракачанов ми звънеше да не подкрепяме кабинета на Борисов

OFFNews 06 ноември 2014 в 17:53 6919 11

Николай Бареков

"В последните 2 дни господин Каракачанов активно ме търсеше по телефона, за да ме убеждава в никакъв случай ББЦ да не подкрепя кабинета на ГЕРБ и Бойко Борисов. Казваше ми, че и те няма да го подкрепят. Казваше ми: Трябва да сме единни, чувстваме се излъгани, не се поддавайте и вие.”

Това каза евродепутатът и лидер на партия България без цензура Николай Бареков пред bTV.

В интервю за OFFNews.bg обаче Красимир Каракачанов отрече да е увещавал Бареков да не подкрепя правителството: "Абсурд, това е пълен абсурд. Такова нещо не сме говорили. Явно човек трябва да подбира с кого си говори, с кого си пише sms-и", коментира лидерът на ВМРО - БНД.

Бареков твърди още, че коалицията около ББЦ е била готова да подкрепи кабинетa на ГЕРБ, за да не влезе ДПС в управлението на страната:

"Сега ДПС може да влезе през задния вход. Преди години господин Първанов връчи мандатa за съставяне на правителство тъкмо на ДПС. Българското правителство тръгна като симпатичната българска гозба тюрлю гювеч. Тя е хубава, в нея има много неща. Постепенно обаче пресолиха манджата и стана буламач"

Бареков подчерта, че толкова много министри не е имало от началото на прехода, като по думите му това не е градивно, защото не са се търсели хора за постовете, а постове за дадени хора.

Той твърди, че е прегледал програмата на правителството и подчерта, че според него тя е несериозна и няма как да бъде изпълнена.

"Аз не съм магистър по икономика като господин Луарски, разбира се, казвам го с ирония. Аз обаче съм ръководил големи фирми, имам кариера на политик и евродепутат и ще ви кажа, че политическа програма, в която има 20 цифри, не е сериозна. В тази програма има взаимно изключващи се неща", каза бившият журналист.

Бареков смята още, че "накрая един човек и една партия ще опере пешкира" и това ще са Бойко Борисов и ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews