Бареков: Ремонт на бюджета е безсмислен, ако хората не си вземат парите от КТБ

OFFNews 14 юли 2014 в 21:21 14229 28

Николай Бареков

Актуализацията на бюджета е безсмислена, след като хората няма да си вземат парите от КТБ

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заплаши, че ще информира евродепутата от Консервативната партия Джефри ван Орден, че в България се е извършил безпрецедентен грабеж с помощта на българските политици, съобщи новият политик в интервю за радио „К2“ от Страсбуг.

„Голямата новина днес е, че няма новина и политиците се подиграха с хората за пореден път“. Така лидерът на ББЦ коментира четиричасовите консултации при президента Росен Плевнелиев, посветени на финансовото състояние на страната.

„Политиците спукаха балона и обясниха на народа, че цената ще я плати той. Страната влиза в голям бюджетен дефицит. Българските политици отказаха да спасят банковата система на страната си и ако не бяхме във валутен борд, инфлацията щеше да е станала 3 хиляди лева към едно евро“, смята Бареков.

Той предупреди, че много големи бизнесмени в областта на оръжейна индустрия, хранително-вкусова промишленост, както и чуждестранни инвеститори ще фалират заради затварянето на КТБ и липсата на гаранции за всички депозити.

„4-5 от най-големите работещи предприятия в България, ако не си приберат парите от КТБ, а това са стотици милиони, просто приключват, те няма да платят заплати този месец и ще спрат да работят. Случаят с ТВ7, която не успя да си плати заплатите на служителите, ще бъде предвестник на това, което ще се случи“, уточни Бареков.

Според него днес политиците трябвало да вземат решение как ще върнат парите на честните хора, ограбени от КТБ, а вместо това хвърлили прах в очите на медиите с членство в Европейския банков съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков