Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Даниел Вълчев отговори с вицове на упреците на Москов към Кунева

ОFFNews 15 ноември 2014 в 18:01 16807 38

С вицове отговори бившият вицепремиер и образователен министър Даниел Вълчев (ДБГ) на нападките на здравния министър Петър Москов срещу Меглена Кунева заради декларацията на "Движение "България на гражданите", според която между партиите в Реформаторския блок има висока степен на недоверие.

Тази сутрин министър Москов я определи като саботаж срещу реформите, защото министрите, излъчени от Блока, имали нужда от ясна подкрепа за извършването им, а не от подобни сигнали. На въпрос защо Кунева му няма доверие той отговори с "Помните ли вица за една жена, която искала развод, защото след 4-годишен брак с комунист, останала девствена, а мъжът й казвал "Още утре ще го направим".

"Аз пък на г-н Москов, когото харесвам и уважавам, да му кажа един друг виц с най-приятелски чувства, подходящ за начина, по който ДСБ се опитва да реши въпроса с Реформаторския блок: "Кое е най-доброто средство срещу косопад? - Да си намажеш главата с мед, след една седмица пляскаш с ръце, мухите отлитат, но крачетата им остават", отговори Вълчев в предаването на Петър Волгин по БНР днес.

"Ние в момента сме точно като във вица за двете блондинки:

- Муцка, направих си втора дупка на ухото.

- И кво сега? По-добре ли чуваш?", коментира още Вълчев.

"Като си изберем лидер какво точно ще стане, хората ще ни вярват повече, по-добри реформи ще направим, по-добри ще са отношенията между нас, какво ще спечелим повече от това, освен че някой ще се накичи с карамфил на ревера", допълни той.

"Хората очакват резултати, а не хаотично и нафукано говорене. Лидер не се избира, лидер се става, допълни той.

"Хората очакват от Блока не някой да се излъска с вратовръзка, а действия. Когато говориш за реформи, си говорител, а когато правиш реформи си реформатор. Имаме общи цели, но трябва да се действа с уважение към мнението на другите. Лидер не се става като надделееш с три гласа в групата", подчерта Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews