Издателят на "Дума" сменен като зам.-шеф на БСП-София, без да му кажат

Владимир Йончев 11 декември 2014 в 21:14 10092 11

Издателят на вестник "Дума" Николай Малинов е бил освободен от поста заместник-председател на Столичната организация на БСП, без председателят й Калоян Паргов да му каже. За уволнението си Малинов разбрал от трети лица, пише вестник "Дума" в утрешния си брой.

Емблематичният ляв журналист на "Дума" и кандидат за депутат от БСП Александър Симов е публикувал изключително остър редакционен коментар по случая със заглавие "Млади жалки апаратчици". препечатваме го дословно.

Още един партиен рекорд бе записан в БСП. На пленум на ръководството на столичните социалисти издателят на ДУМА Николай Малинов бе освободен от поста заместник-председател, но без лидерът на БСП-София Калоян Паргов да го потърси да говори с него, без да бъде уведомен, а се налага дори да научи за решението от трети лица. Това издава не само нездрав, а изключително апаратен климат.

Случката показва очевиден управленски дефект. Как е възможно един човек да бъде сменен, без да бъде уведомен за това? Дори и след като решението е взето. Това навява лоши исторически аналогии, защото, доколкото знаем, подобно нещо и Вълко Червенков не си е позволявал.

Всеки лидер има право да подбере екипа, с който да работи, както е ясно, че никъде не може да има вечни абонати за постове, но апаратните хватки обаче не са промяна, а подмяна.

Столичната организация е най-голямата и от нея се очаква да се държи като такава. Тоест да не замества липсата на идеи с дребни схемички. Дребната схема издава липса на кръгозор, на всеобхватен поглед, на реално желание за нова победа. И проблемът нямаше да го има изобщо, ако поне беше търсен диалогът с хората, които са отстранени. Защото в политическата игра обидени не може да има - някой идва, друг си отива. Но това, което остава са избирателите. Те чакат тази честност, те настояват принципност, те искат да видят отразени техните идеи в действията на лидерите. Схемичките всъщност прецакват именно това. И водят след себе си все по-малко бюлетини...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews