Министърът на образованието: Само Борисов може да стегне нещата

Ивайло Анев 10 ноември 2014 в 18:39 7282 9

Новият министър на образованието Тодор Танев

Борисов е земен, интересен човек и в момента надали може да се намери сред партийните ръководители някой, който да може по един пасващ на българската политическа култура начин да стегне нещата – защото имаме нужда от известно стягане.

Това заяви в интервю за bTV новият министър на образованието проф. Тодор Танев.

Той изрази мнение, че Борисов е променен спрямо първия си мандат като премиер и заяви, че новият образ на премиера му допада.

На въпрос дали това е истинското поведение на Борисов, министърът отговори: „Мисля, че е едно от неговите истински поведения и че няма да се върне към старото“.

„Нямам никаква идея кои ще бъдат моите заместници“, каза още Танев и изтъкна, че тяхното назначаване е работа на министър-председателя. Въпреки това той е уверен, че поне за неговия ресор Борисов няма да вземе решението еднолично и ще се допита до него и до останалите партии. Танев е получил уверението, че „Борисов няма да прави еднолични решения под никаква форма“.

Танев изрази предпочитание да има заместници от повече от една партия. "Така ще имам по-голяма подкрепа, по-нормални отношения с образователната комисия в парламента", каза той.

„Нашите деца не могат да получават вторична неграмотност за това, че ги бомбардират с все по-големи и по-тежки текстове. Въпросът е за количеството, което научават, покрай което загубват качеството.”, подчерта министърът на образованието.

Колкото до реформите, които Танев смята да направи, той заяви: „Реформата в образованието прилича на реформата в гробището, тъй като няма подкрепа отвътре“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews