Опасват с камери Студентски град и Банкя

OFFNews 22 януари 2015 в 13:48 4817 0

МВР и Столична община разширяват видеонаблюдението в София

Видеонаблюдението в София ще се разшири тази година, след като бъдат реализирани намеренията на общината да включи нови 103 обекта, които ще са под постоянен видеоконтрол.

Днес МВР и Столична община подписаха споразумение, с което ще интегрират системите си за видеонаблюдение. На 20 януари от Фонд „Безопасност на движението“ са отпуснати близо 840 хил. лв за ремонта и следгаранционната поддръжка на част от камерите на СДВР. 

Общо 3000 камери наблюдават денонощно над 390 обекта в София. Към тях има и два изнесени центъра за видеонаблюдение. Единият е на бул. "Ботевградско шосе", в който се наблюдават новоремонтираните подлези. С това се спестяват разходите по охрана на подлезите, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова. Втори такъв център има на бул. "България", а трети - в гр. Нови Искър. 

Най-новото попълнение на столичната система за видеонаблюдение са камерите на Ротондата на Централна гара. 

През тази година е планирано поставянето на камери в Борисовата градина, край детски градини и училища в районите "Красно село", "Люлин", "Илинден", парка на Военната академия и подлези. Ще бъдат изградени и две локални системи за видеонаблюдение в Банкя и Студентски град. 

Разчетите на общината показват, че в пешеходната част на ул. "Пиротска", която е с подменено осветление и засилено видеонаблюдение, престъпността е спаднала с 37%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Бил ли е Етиен Леви агент на ДС?