Кирил Петков скочи от сцената и тръгна сред феновете при откриването на предизборната кампания на ПП-ДБ

OFFNews 10 май 2024 в 20:38 5192 1

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

"Продължаваме Промяната - Демократична България" събра над 1000 симпатизанти на ключови места в София, Пловдив и Бургас, за да дадат старт на предизборната си кампания. По-голямата част от лидерите на обединението, сред които Надежда Йорданова, ген.Атанасов, Асен Василев, Кирил Петков, бяха в столицата пред Народния театър. Липсваха Христо Иванов и Николай Денков, който е водач на листата в Бургас, откъдето се включи с видеообръщение.

От сцената пред Народния театър бившият правосъден министър Надежда Йорданова отбеляза, че ПП-ДБ работят за хората и за независими регулатори. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов обеща, че при победа ще направят реформи в службите.

По време на речта си Кирил Петков скочи от сцената и слезе сред хората с думите, че те са пътят към промяната.

"Вярвате ли, че има справедливост в България, или че службите работят за сигурността на българите, а не за да правят компромати, или че регулаторите работят за гражданите, а не за задкулисието на Пеевски и Борисов? Представям ви една нова социология, която дава отговор: Над 80% от българите не вярват в това! Те усещат, че вече 30 г. някой подменя дневния ред на българите. Имаме мнозинство за промяна - трябва да покажем пътя как да се случи тя. Всички заедно можем да го направим. Време е властта да дойде при хората. Ако 80% от хората повярват, че всичко зависи от тях, България ще бъде различна", каза Кирил Петков, водач на листата в Перник и в 24 МИР София.

След него Асен Василев заговори за финансите в държавата. Той откри предизборната кампания и в Пловдив по-рано днес.

"За да се случи промяната, не трябва да се залъгваме с еднократни действия. 80% от българите не харесват системата, в която живеят и трябва да я променим. 30 години ни се обяснява, че държавата е бедна и пенсиите трябва да са ниски, или че няма пари за общините, нито за добро здравеопазване и образование. Е, случи се. Хората искат европейската система на управление, в която парите отиват при всички хора. Да помогнем на тези 80% да повярват, че ако искат нова система, трябва гласуват на 9 юни", коментира Асен Василев, който е водач на листата в Пловдив и в Хасково.

Събитието в София откриха кандидатите за евродепутати на коалицията, които отбелязаха, че европейските избори не трябва да остават на заден план спрямо националните.

"Изправени сме пред поредните предсрочни парламентарни избори, но този път актуална е и европейската тематика – позицията и гласът на България в Европа са важни. Когато търсим пример за по-качествено образование, здравеопазване, правосъдие - за по-добър стандарт на живот, инстинктивно обръщаме глава към Европа. Затова, естественото място на България е в сърцето на ЕС. Днес уверено можем да заявим ,че тези евроизбори са различни от предходните. Защото от 2 години насам светът е различен, Старият континент е различен. Отстояването на позицията ни в Европа не е функция на високи децибели, а на аргументи. С гордост представям настоящата листа на ПП-ДБ, която съчетава качество, амбиция, опит. Листа, която заслужава да бъде избрана", каза водачът на евролистата Никола Минчев.

Кандидатите за народни представители от коалицията ПП-ДБ Вяра Тодева, Явор Божанков, д-р Таня Андреева и Стоян Михалев също поздравиха софиянци и заявиха своите приоритети за 50-ото Народно събрание.

"Днес съм тук, в нашия град, за който бях категорична, че няма причина войник с шпагин на чужда армия да бъде в центъра на София. Демонтажът на „Паметника на Съветската армия" бе знак за това каква е визията ни за нашата България – европейска и демократична държава, в която никой не е над закона, без чужди тотеми, схеми и далавери. И ще се боря с цялата сила на закона в следващия парламент, защото България може да е друга“, посочи Вяра Тодева, която е кандидат за народен представител в 23 и 24 МИР София.

"Често чувам: "колко пъти трябва да ходим на избори", "не ви ли омръзна" и разбирам умората, а понякога дори и разочарованието на хората. Но знаете ли, няма да се откажа да вярвам, че има смисъл в това, докато България не се превърне в истински демократична, европейска държава. Знам, че ние можем да я направим такава и ще се борим по възможно най-честния начин това да стане реалност", обяви Таня Андреева, кандидат за народен представител в 24 МИР в София.

"Предстои ни кампания, в която ние ще опитаме да убедим хората, че държавната власт може да се управлява различно и дадохме добър пример за това на бизнеса и общините. Срещу нас са хора, които ще искат да запазят стария начин на управление на държавната власт. Искат да ни убедят в 3 неща: че реформи не ни трябват, че няма смисъл да гласуваме и да представят успеха като неуспех. Трябва ли наистина да се убеждаваме, че имаме дълг към нашата родина да отидем и да гласуваме на 9 юни с номер 14?", каза Явор Божанков, водач на листата на ПП-ДБ в Габрово.

Със специално видео обръщение се включи и доскорошният премиер Николай Денков.

"През последните дни се срещнах със стотици хора от различни краища на страната и изводът е един – струваше си. Това, което успяхме да постигнем в правителството, е стигнало до много хора - увеличението на доходите, безплатните лекарства, подкрепата за образованието и здравеопазването, за бизнеса, за общинската инфраструктура – с безпрецедентното финансиране, което отпуснахме. Тези приоритети ще се запазят и занапред - и ще се борим за да не спрат дотук. Много е трудно вече някой да излъже хората, че България е бедна държава. Не, тя е богата, стига да не бъде крадена. Затова – подкрепете ни, за да продължим напред, а не да се върнем назад към времената на «постната пица» и «бухалките». Единственото, което ни трябва, е вашата подкрепа! Дайте ни я, за да продължим”, каза Денков с включване от Морската градина в Бургас, където днес също стартира предизборната кампания в града като водач на листата на ПП-ДБ. Той е водач на листата и в Шумен.

Представителите на ПП-ДБ упрекнаха доскорошните си партньори в управлението Делян Пеевски и Бойко Борисов, че "не им пука за държавата" и те "не могат да ги спрат (ПП-ДБ- б.р) по пътя на промяната".

Водещ на събитието беше пиарът на "Продължаваме промяната" Найо Тицин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови