Румен Петков: Борбата Сергей vs Бойко пречи на левицата

Юлиан Христов 12 януари 2014 в 11:54 1372 3

Румен Петков
Румен Петков

"Въпросът е дали искаме една силна левица или просто става дума за някаква самоцелна битка на Сергей срещу Бойко. Няма никакво съмнение, че основният опонент и за мен, и за Георги Първанов, и за Ивайло Калфин е Бойко Борисов. Основният проблем на държавата обаче е липсата на диалог."

Това заяви в ефира на "Нова телевизия" бившият вътрешен министър в кабинета на Тройната коалиция Румен Петков.

Той коментира възродения тази седмица проект на президента Георги Първанов - АБВ. Преди дни стана ясно, че група партийни членове, на чело с Първанов, Ивайло Калфин и самия Румен Петков, ще се обединят, за да изготвят алтернативна червена листа за предстоящите европейски избори.

Според Петков наличието на различно мнение вътре в самата БСП не е фатално, а ползотворно.

"Днес има много хора, разочаровани от ръководството. Има много хора, които са излъгани от ръководсотвото, има катастрофален провал в кадровата политика. Ако тези разочаровани хора не бъдат ориентирани, не им се даде шанс да гласуват за нещо в левия, социален спектът, ако не им се даде шанс да гласуват за нещо с национални приоритети, за структурно формирование, което е готово да възстанови междуинституционалния диалог, това ще бъде грешка не само на БСП, ще е грешка на обществото", категоричен е Румен Петков.

По думите на бившия вътрешен министър основният проблем е, че левицата е поела редица ангажименти, които не може или няма намерение да изпълни.

"Пред обществото се поемат едни ангажименти, доста бурно и аргументирано, след което тези ангажименти не се изпълняват. Очаквам преди евроизборите да започне пак да строи "Белене", пак да променя данъчната политика", каза по адрес на лидера на БСП Сергей Станишев колегата му Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!