Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Сидеров: Какъв бюджет като сме в колониално робство

Нели Чолашка 14 ноември 2013 в 10:38 6020 10

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

 

Какъв бюджет обсъждаме, след като държавата ни е в колониално робство, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров при дискусията за Бюджет 2014 г. преди гласуването на първо четене от депутатите.

Той обяви, че "Атака" няма да подкрепи предложения от правителството бюджет, но това едва ли ще попречи на приемането на документа. Проблем щеше да има, ако националистите не се бяха регистрирали за заседанието. 

Не на МВФ, не на колониалното робство, обяви Сидеров. По думите му, откакто България е в борд държавата ни няма централна банкса БНБ се е превърнала в чейндж бюро.

"От 1997 г. сме поробена държава, тоест нямаме право да решаваме сами какво да правим с икономиката и финансите си. Ние  сме в рамките на една колониална схема и не можем да определяме какво да правим със собствената си икономика.

Според него това е причината да се обсъждат едни 19 млрд. лв. (бюджетът за следващата година), които са крайно недостатъчни.

"30 млрд. лв. са чистите приходи на монополите, на чуждестранните вериги - супермаркети, молове, телефоните ЕРП-тата и бензиностанциите. 30 млрд. лв. годишно те изпомпаха от България, а ние тук се караме за 19 млрд. лв.", коментира още Сидеров.

Той обяви, че няма да коментира бюджета на БАН, защото е срамен - дават се пари само за парно и ток, а за научни изследвания пари не се дават от години.

В изказване преди Сидеров лидерът на ДПС Лютви Местан пак обърка репликата, с която бившият финансов министър Симеон Дянков нарече работещите в БАН и отново ги нарече "синодални старци" вместо "феодални старци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Граждански активист в политиката