Служебната кола кара на училище децата на кмета на район Изгрев

Владимир Йончев 23 октомври 2023 в 16:43 15041 19

Делян Георгиев служебен автомобил

Снимка OFFNews

Делян Георгиев изпраща децата си със служебния автомобил, докато е отпуска.

Делян Георгиев е кандидат за районен кмет на "Изгрев" от ПП-ДБ-СС и докато е в кампания, е в неплатен отпуск по закон - от длъжността си на действащ кмет.

Това не му пречи да използва публичен ресурс за лични семейни нужди.

Всяка сутрин служебният му шофьор – служител на район "Изгрев", с общинския автомобил взима децата му от тях и ги вози до частното училище, в което те учат.

Същото упражнение се случва и следобед в обратна посока, пише читател на OFFNews в писмо до редакцията. Към него са прикрепени 3 снимки. Според читателя те са направени миналата седмица.

Явно за кмета на "Изгрев" разликата между лични и служебни нужди се размива, коментира той.

OFFNews успя да провери дали наистина автомобилът - сив Great wall с номер СА9680ХР е личен или служебен. Оказа се, че колата е на столичния район "Изгрев".

Самият Георгиев не отговори на многократните ни позвънявания по телефона.

Делян Георгиев е кмет на столичния район "Изгрев", в който влизат кварталите "Изток" и "Дианабад" от 2019 г., когато спечели изборите като кандидат на БСП с подкрепата на АБВ и МИР. На тези избори обаче е издигнат от коалицията ПП-ДБ-СС от квотата на "Спаси София".

Коалицията досега не е дала обяснение с какво червеният кмет е спечелил сърцето ѝ. 

Делян Георгиев е син на бившия висш служител на Държавна сигурност и главен секретар на ДАНС Младен Георгиев. Той беше единственият районен кмет, който по време на мандата си покани на посещение в сградата на общината руския посланик Елеонора Митрофанова.

Според общинския съветник от ГЕРБ Малина Едрева кметът на район "Изгрев" е саботирал именуванията на Алеята на Украйна и градинското пространство “Борис Немцов”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

20

6екеr4о

25.10 2023 в 12:45

Изключително високо ценя мнението на уважаемия AntiZ и искрено се надявам да не си губи времето и хаби нервите с долнопробни нападки, наличието на граматика в тях не коментирам...

3700

19

опетков

25.10 2023 в 10:11

Както се очакваше, шайката ПП се оказа едно всеядно животно, без никакъв морал, етика и политически убеждения. Всеки, който плаща, е добре дошъл в глутницата и парче от баницата, за която си точат зъбите, ще има за всички. Това се виждаше дори от самолет, но наивниците с малко мозък никога няма да свършат и ще гласуват за тях.

1000

18

Tomahawk

24.10 2023 в 11:19

AntiZ, ако мислите, че някога е съществувало нещо "синьо" в държавата ни, сте бил изключително наивен. Профилирането не ви е сила. И така можете да говорите само с аверите на по чашка, а в цивилизацията, за която подозирам, е претендирате да сте част, съществува думата "възпитание". Останете със здраве и не се напрягайте излишно, защото вероятно никой не се интересува нито от вашия глас, нито от мнението ви.

1000

17

Victorinox30

24.10 2023 в 10:57

AntiZ, съгласен съм с почти всичко, което си написал... Просто не мога да разбера, защо нападките в този уважаван сайт са насочени предимно към ПП-ДБ. Добре, не сме съгласни с кандидатурата им, НО да наливаме вода в мелницата на ГЕРБ... извинявай.

11472

16

Zmee

24.10 2023 в 10:40

Важните неща... все ми е тая, дори 10-те си деца да вози на училище, стига да прави нещо.

-529

15

6екеr4о

24.10 2023 в 10:00

Жалко за хубавия квартал, аз изживях най-добрите си години в него, а сега не мога да го позная!

Овратително презастроен, дори на малката спортна площадка между две панелки, на която ритахме футбол на малки вратички, успяха да цвъкнат жилищна кооперация, такава свинщина не съм виждал из цяла презастроена София!

Не ми се пише повече по темата, но сами сме си виновни, още от времето на т. нар. "Велико" народно събрание в този квартал е избиран комунист (помните ли "незабравимия" Румен Воденичаров,), включително и за районене кмет...

10298

14

AntiZ

24.10 2023 в 00:27

Victorinoxчо, няма да защитавам някого, когото не познавам (Йончев). Ще ти го кажа така: боклуци и отрепки като споменатите от теб, тук сме ги псували като каруцари в продължение на години. Но има друго, което лично мен ме смазва. Това да ме предадат моите. Да ти тропнат комунистическа издънка, внук и син на касапи и главорези, да се чифтосват с разни делянчовци, доганчовци, мутри от Банкя, и да ме оставят без право на избор. Тези така наречени "сини" номенклтикурници от дб с червени з@дници до един- синове и дъщери на ченгета, военни, партийни функционери и милиционери. И това сега, когато света се подпалва! Е, няма да им се вържа, защото не съм с робска психика, не съм интересчия като повечето и се отнасям май-критично точно към тези, за които винаги съм гласувал, но този път? Този път, един среден от мен! И ще видиш, че няма да е само от мен!

1000

13

Victorinox30

23.10 2023 в 23:54

Г-н Йончев, защо имам усещането, че много държите да загубите голяма част читателите си?! Как не написахте една лоша дума за кандидатите на Възраждане или на ГЕРБ или на ИТН например. Всеки ден на челно място, задължителна статия срещу ПП-ДБ, Васил Терзиев, Асен Василев и т.н. С една дума срещу мнозинството от читателите Ви... На мен започва да ми изглежда тенденциозно...

3251

12

динозавър

23.10 2023 в 23:43

Стара комунистическа традиция. По времето на тато така бяха министрите му. Даже внуците им се возеха на държавни автомобили с платени от джоба ми шофьори. Лично знам такъв комунистически министър - Радой Попиванов. И не ми възразявайте, че той е земеделец. Земеделците бяха поделение на БКП.

12078

11

edin slep

23.10 2023 в 22:56

ДБ и ПП много се изложиха в големите градове за тези избори, в София, в Бургас, в Пловдив и кой знае на колко места и все някакви тъмно червени креатури издигат.

В София много се изложиха с кандидатурата на Терзиев. Той може да е готин, ама е все едно да го играеш демократ и да издигнеш детето на някой генерал от SS в Германия през 70-те години.

За себе си съм решил, че ще гласувам за една малка листа, в която е Васил Гюров, а за кмет може би за Лилков.

Егати, 30 години минаха от падането на комунизма, няма отърване от тази сган.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews