Станишев уклончив за оставката след евровота

Елица Мартинова 21 декември 2013 в 15:22 2315 1

Сергей Станишев
Сергей Станишев

„Евроизборите следващата година ще повлияят на стабилността на правителството и ще бъдат мерило за влиянието на партиите“, заяви пред „Дарик“ лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

На въпроса дали резултатите от вота трябва да са критерий да евентуалната оставка на кабинета социалистът отговори, че „няма автоматизъм в нито един резултат от частични избори“, каквито според него са изборите за Европейски парламент.

Според председателя на БСП събитието на годината е „настъпилата промяна“ в обществото.

Станишев коментира, че протестите са променили облика си през последните месеци. По думите му зад демонстрациите в момента стоят интересите на Борисов и Цветанов.

“Има твърде много игри, заблуди и лицемерие в това, което се случи през последната половин година. Наред със спонтанния граждански протест, който възникна в началото на управлението във връзка с назначаването на председател на ДАНС, с всеки изминал ден от протестите организираната, мотивираната му страна – политически, финансово, по всякакъв начин, започна да набира сила и днес преобладава. И зад всичко това стоят интересите на партия ГЕРБ, на Борисов и Цветанов, които се стремят на всяка цена да се завърнат на власт”, каза Станишев.

Попитан дали са верни слуховете, че се стреми към пост в следващата Европейска комисия, председателят на ПЕС отрече.

“За мен това да бъда евродепутат или член на Еврокомисията въобще не е цел. Аз съм в Брюксел, както съм и в София. За мен, като българин, най-важното е нещата в България да се случват към по-добро – това е моят първи приоритет и като лидер на БСП, и като лидер на ПЕС“, каза Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови