Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

16 души са ранени при инцидент с пътнически самолет в Рим

03 февруари 2013 в 14:08 1371 0

16 души са ранени при инцидент с пътнически самолет в Рим. Снимка: БГНЕС
16 души са ранени при инцидент с пътнически самолет в Рим. Снимка: БГНЕС

16 души бяха ранени при инцидент със самолет ATR-72 на румънската авиокомпания "КарпатЕър" по време на кацането му на летище "Леонардо да Винчи” в Рим, съобщи БНР.

При приземяването на римското летище самолетът се е ударил два пъти в пистата, като втория път колесникът му се е счупил и самолетът е излязъл от пистата, като е спирайки в тревата на около 300 м. от нея. На борда са се намирали 50 души, четирима от които членове на екипажа.

Сред пострадалите, предимно румънски граждани, двама души са тежко ранени, но без опасност за живота. Те са транспортирани с хеликоптер в болница. С най-сериозно нараняване е стюардесата, получила травма на гръбначния стълб.

Самолетът на румънската авиокомпания е извършвал редовен полет от италианския град Пиза до Рим. "КарпатЕър" е имала договореност с италианската компания "Ал Италия" да обслужва този маршрут. След инцидента от "Ал Италия" съобщиха, че са спрени всички полети в Италия на "КарпатЕър", която е имала няколко други аварии за последните месеци.

Магистратурата започна разследване. Предполага се, че инцидентът се дължи на грешка на пилота и силния вятър в момента на кацането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews