НАТО ще е предан съюзник на САЩ - независимо дали Тръмп ще спечели, или не

OFFNews 23 април 2024 в 19:29 1606 2

Доналд Тръмп и Йенс Столтенберг

Снимка Getty Images

Доналд Тръмп и Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че очаква САЩ да останат "силен и предан" съюзник на останалите страни в алианса независимо от това кой ще спечели изборите за американски президент през ноември тази година.

"САЩ ще останат силен и предан съюзник", заяви Столтенберг на съвместна пресконференция в полската столица Варшава с министър-председателя на Великобритания Риши Сунак, предаде Ройтерс. 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който сега е претендент за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия за изборите наесен, направи в началото на февруари на предизборен митинг в щата Южна Каролина изказване, което породи безпокойство у редица страни членки на НАТО при перспективата той да се завърне в Белия дом.

Тогава Тръмп заяви, че в качеството си на президент на САЩ е казал на държавен глава на страна от НАТО, който не е бил склонен да увеличи държавните разходи за отбрана, че в такъв случай не само не би защитил въпросната страна по силата на споразумението на Алианса при нападение от страна на Русия, но и би "насърчил" руския президент Владимир Путин "да прави каквото си поиска".

Като основен съперник на Тръмп на изборите през ноември се очертава настоящият президент на САЩ - демократът Джо Байдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-10000

2

https://www.youtube.com/watch?v=PIb6AZdTr-A

1005

1

ПР

23.04 2024 в 19:44

Столтенберг очаква.Но,ако изберат това тупе-путинско прокси,уви,нищо се не знае за бъдещето на НАТО.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки