Турция трупа военна мощ по границата със Сирия

06 септември 2013 в 11:54 3457 5

Войната в Сирия. Снимка: ЕПА / БГНЕС
Войната в Сирия. Снимка: ЕПА / БГНЕС

Tурската армия продължава да трупа военна мощ, като прехвърля танкове, бойна техника и военен състав от вътрешността на страната към границата със Сирия в подготовка за евентуална военна операция.

Допълнително танкове и системи за противоракетна отбрана са били разположени в района на втори граничен батальон, край Шанлъурфа. 6 роти с турски войници са били разположени едно погранично селище. Тирове, натоварени с техника и войници, се придвижват към близките до границата селища, съобщава БНР в кореспонденция от Турция.

Засилени са мерките в пограничните области и срещу евентуална химическа атака откъм сирийска страна. Построени са полеви болници, които имат готовност да настаняват пострадали, а специалисти провеждат семинари с местното население.

Вчера разузнавателен кораб на руското разузнаване CCB-201 навлeзeв Босфора. Корабът е от състава на руската черноморска флота в Севастопол и пътува за Средиземно море. След като разузнавателният кораб напусна Босфора, за да премине към другия пролив Чанаккале, два други руски бойни кораба от клас дистройър, "Минск" и "Новочеркаск" навлязоха в Босфора, също на път за Средиземно море. Няколко часа продължи преминаването им. Много турци се струпаха на брега, за да наблюдават преминаването на руските военни кораби, предава националното радио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews