Урсула фон дер Лайен: ЕС трябва да увеличи капацитета на отбранителната си индустрия

OFFNews 17 април 2024 в 17:10 985 1

Урсула фон дер Лайен

Снимка БТА/ АП

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз трябва да увеличи капацитета на отбранителната си индустрия през следващите пет години във времена на нарастващи глобални заплахи, предаде Ройтерс.

"Ще се фокусираме върху иновациите, за да гарантираме, че Европа има предимство в новите технологии, които видяхме, че се използват по целия свят в различни конфликти", каза тя в конференция по отбраната и сигурността в Брюксел.

Председателката на ЕК коментира също, че нападението на Иран срещу Израел е поредното намерение за сформирането на "нова лига от авторитарни държави", като спомена в това число и Русия и Северна Корея. Според нея тази "лига" работи за разрушаване на международния ред, основан на правила и пречупване на демокрациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

foreigner66

17.04 2024 в 18:10

Ааа сетихте се накрая госпожа, но вие си го знаехте май това бяхте министър на отбраната в най-богатата европейска страна. Сложете и Китай вътре в авторитарните държави или малко така не идва:). Къде са европейските армии? Къде е обранителната индустрия на Европа най-мощната преди десетилетия? Как така стана, че Европа няма нито един дрон с качества които да покриват новите реалности? Накрая защо оставихте съдбата на цял континент в ръцете на хора като руския батюшка и турския султан?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки