Жена опита за изтегли заем с трупа на чичо си

OFFNews 18 април 2024 в 16:00 3126 1

Кадри от инцидента

Снимка X/Twitter

Кадри от камерата в банката

Бразилка се опитала да получи банков заем от името на покойник, като завела трупа му в инвалидна количка банката и го представила за жив, предаде Си Ен Ен.

На името на чичото имало вече одобрен заем за сума, равняваща се на около 3000 щатски долара. Той трябвало да се яви лично и да се разпише, за да го изтегли.

Поведението на двамата в банковия салон в Рио де Жанейро озадачило служителите. Клиентката твърдяла, че чичо ѝ е много болен, затова изпитва трудност да подпише документите. Тя се опитвала да му "помогне", държейки ръката му.

Видеозапис, който е бил прегледан впоследствие, показва как жената пита: ""Чичо, слушаш ли? Трябва да се подпишеш. Ако не подпишеш, няма как да стане. Аз не мога да подпиша вместо теб, трябва да го направиш ти. Това, което мога да направя, го правя. (...) "Подпиши го, за да не ми създаваш повече главоболия, като се налага да ходя до службата по вписванията. Не мога да издържам повече."

В този момент една от служителките в банката казва: "Мисля, че не се чувства добре", а втората служителка се съгласява.

Наложило се служителите да повикат линейка. Така медиците констатирали, че човекът е мъртъв. Според парамедиците смъртта му настъпила около два часа по-рано и със сигурност преди да пристигне в банката.

Очаква се на племенницата ще бъдат повдигнати обвинения за поругаване на труп и опит за кражба чрез измама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки