Консумацията на определени храни ускорява появата на сива коса, съобщи БГНЕС. Изследване посочва какво трябва да бъдат избягваме.
Храните, които стимулират оксидативния стрес и повишават нивата на свободните радикали са сладкишите, мазните и пържените храни - допринасят за посивяването.
"Такива храни влияят отрицателно на космените ни фоликули и нарушават преминаването на меланина в тях. В резултат на това той не може да оцвети косата и тя остава сребриста", обясняват диетолозите.
Тя добави, че подобна храна влияе на общото стареене на организма, затова включвайте такива продукти в диетата възможно най-рядко.
Популярната причина за побеляване на косата е стресът, Фактор е и генетичната обусловеност.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
демотиватор
Отварят Централни хали в София на 23 май
демотиватор
Победителят на Евровизия Немо беше посрещнат като герой в родината си
781000
С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано
демотиватор
Прокуратурата ще се съгласи Божков да е на свобода срещу 500 000 лева гаранция