Над 1000 прегледани в УМБАЛ Бургас по празниците

OFFNews 07 май 2024 в 12:11 633 0

УМБАЛ Бургас

Снимка УМБАЛ Бургас

Университетска болница Бургас

1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

През Спешно отделение и прилежащите спешни кабинети – педиатричен, хирургичен и ортопедичен, са преминали 607 пациенти. Продължава тенденцията то да бъде търсено от всякакви хора по всякакви поводи, различни от спешните. Едва при 90 пациенти от всички се е наложил спешен прием в болница.

Водещи оплаквания, накарали хората да потърсят лекар по празниците, са били от страна на дихателната система и сърдечносъдовата система – задух, кашлица, температура, оплаквания, хипертонични кризи. С оплаквания в храносмилането са били само 40 души. През хирургичния и ортопедичния кабинет са преминали 188 пациенти с леки травми вследствие на битови инциденти.

Една трета от всички пациенти, прегледани и в болницата, и в неотложните кабинети на МЦ „Св. Николай Чудотворец“, са деца. Педиатрична помощ е била оказана на 317 пациенти. Водещите оплаквания са били свързани с характерните за сезона вирусни заболявания и техните усложнения. Неотложните кабинети на МЦ "Св. Николай Чудотворец" обслужват по договор в почивни дни и нощем пациентите на общопрактикуващите лекари в Бургас и региона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови