Наказаха общинския съветник, блъснал кола пиян и избягал

OFFNews 25 април 2024 в 15:31 1837 1

Благовест Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Благовест Георгиев

Общинският съветник Благовест Георгиев от ПП-ДБ-СС, който катастрофира пиян зад волана и избяга от мястото на инцидента, да подаде оставка, отново поискаха колегите му от ПП-ДБ-СС на заседанието днес. 

По предложение на "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" той бе изключен от комисиите, в които участва. Георгиев ще участва само в Комисията по въпросите на гражданите, като така според неговите съпартийци, той ще може да чуе лично какво мислят хората за него. 

От повече от две седмици контакт с него нямаме, каза Борис Бонев за комуникацията си с Георгиев. Няма как да знаем какви са неговите намерения, посочи Бонев. Той каза, че е видял публикация на Георгиев във фейсбук, в която казва, че ще си понесе отговорността. "Но при това нарушение единствената отговорност е да си подаде оставката от СОС, подчерта Борис Бонев. След като видяхме, че дълго време няма контакт с него и нямаме информация дали той ще си подаде оставката или не, решихме да преминем към следващото разумно нещо, което се очаква от нас – а именно да го премахнем от комисиите", обясни Бонев.

Той каза, че на председателски съвет е дадена идеята Георгиев да бъде изваден от трите комисии, на които е член и да не бъде слаган в нито една комисия, като по този начин бъде принуден да изпадне в несъвместимост със закона. По закон всеки общински съветник трябва да е член на минимум една комисия, обясни Бонев. "Ние, мислейки в коя комисия да бъде, решихме, че тази за връзки с гражданското общество е най-подходяща, тъй като там има най-често взаимодействие с гражданите и сме на мнение, че ако той е толкова нагъл да остане общински съветник, там е мястото, където гражданите да му поставят оценка", заяви Борис Бонев. 

Председателят на СОС Цветомир Петров заяви, че оставката е личен акт, който трябва Благовест Георгиев да извърши. 

Три седмици Благовест Георгиев уронва престижа на СОС, заяви Антон Хекимян от ГЕРБ. За нас това, което направиха колегите от ПП-ДБ-СС, е нагло и недопустимо, заяви и колегата му Георги Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

25.04 2024 в 16:57

Къде се скрило пияндето? Да го махат!

Хекимяу и той да се изкаже, ама е сбъркал мястото! Да си ходи с логореята в Стара Загора!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки