Проф. Дичев за Румен Радев: Имам чувството, че страда от логорея

Народното събрание трябва да регламентира обръщенията на президента, заяви професорът

OFFNews 20 юли 2023 в 10:10 8593 5

Проф. Ивайло Дичев

Снимка БГНЕС/архив

Проф. Ивайло Дичев

Народното събрание трябва да регламентира обръщенията на президента. Неговото основно правомощие е да прави обръщения към нацията и към НС. Имам чувството, че Румен Радев страда от логорея. Изказва се непрекъснато – по всякакви въпроси.

Това заяви проф. Ивайло Дичев по БНР. По думите честите изказвания на Радев водят до олекване на президентската институция и създават раздразнение.

Погледнете му страницата във Фейсбук – всеки втори ден там има някакво обръщение към нацията. Той дава израз на негативните си усещания към една или друга част от българските граждани, каза още проф. Дичев.  

Той сравни Румен Радев и бившия американски президент Доналд Тръмп, който се обръщаше непрекъснато към света чрез Туитър. Не знам защо всички медии трябва да са задължени да отразяват мислите на Румен Радев, когато му хрумне нещо, запита още професорът.

Ако се върнем назад във времето, ще видим, че президентът е атакувал почти всички партии. Само „Възраждане“ остана пощадена, подчерта Дичев.  

Според него има три хипотези за действията на президента. 

„Едната е, че той е руски агент. Надявам се, че партньорските служби биха го установили, ако е така. Втората е, че готви политически проект. Опитва се да оглави проруски партии като БСП и „Възраждане“. Колкото повече се протестира срещу него и му се отделя внимание, толкова повече го натикваме в ролята на лидер на тази група. Третата теза е, че той просто има характерови проблеми и не разбира, че словото му трябва да тежи и да обединява във важните моменти. Аз призовавам просто да го игнорираме“, заяви още проф. Ивайло Дичев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

22.07 2023 в 12:34

Коцето слага Радев в малкия си джоб по артикулация лайв, а не подготвена реч.

Ще видим как биха се сборили за електората от патреотични откачалки

17439

4

мнение от IP

20.07 2023 в 11:41

Няма ли поне един човек, който да обясни на Радев, че започва да прилича на Костадинов? Да се сдържа поне на обществени места. Че има "характерови проблеми" подозирам отдавна, но да изтрае още малко, че иначе ще бъде запомнен само с простотиите.

2099

3

Mateevk

20.07 2023 в 11:06

С много от предишните президенти не съм бил съгласен по много въпроси, но никога не съм се срамувал от тях и че съм българин. С Радев ми се случва за първи път. Неговото падение като човек и институция е безпрецедентно. И като търсим причините и мотивите за това му поведение, нека си спомним Никола Петков и Трайчо Костов. Благодарение и на тях в България се установи комунистически режим и те станаха негова жертва. Същото чака и хора като Радев, ако се сбъдне мечтата им тук да се установи руский мир.

2550

2

alfakentavur

20.07 2023 в 10:54

Предшественикът му не беше национален предател и не говореше с кремълски опорки и абсолютни пропагандни лъжи. Това достатъчно ли е?

900

1

Bilbo

20.07 2023 в 10:48

Абе голям хейт за президента Радев, не, че съм му голям фен по ред причини, но не помня да имаше, или в момента да има, такъв хейт за предшественика му, който беше меко казано доста по - противоречив президент, който със сигурност обединяваше народа, но обединяваше народа срещу себе си. Та защо не игнорираме бившия президент и всички медии се счупват да го канят винаги, когато има да изкаже нещо, а трябва да игнорираме президента Радев. Някак лицемерно ми звучи, проф. Дичев...