Борисов се отрече от бъдеща сглобка с ПП-ДБ

Не може да има сглобка с хора, които прехвърлят вината си върху някой друг, заяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 24 април 2024 в 10:48 3027 10

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече възможността от бъдеща сглобка с "Продължаваме промяната - Демократична България" след изборите. 

"Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са натворили. Прехвърлят собствените си вини на някой друг", каза той в кулоарите на Народното събрание тази сутрин. 

По-рано от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обвиниха ГЕРБ и ДПС, че саботират правосъдната реформа като нарочно бавят ключови законодателни промени в парламентарните комисии. По този начин - по думите на ПП-ДБ - те блокират и плащането на втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост. 

"Аз не мога да повярвам, че са казали това нещо. Преди три години ГЕРБ вкара България в чакалнята за еврозоната и остави абсолютно готов ПВУ в ЕК. Три години те бяха всякакви министри и премиери - над 20 закона сме приели заедно по ПВУ. Това да кажат, че ние бавим - просто не е сериозно", коментира Бойко Борисов. 

Борисов на свой ред призова Николай Денков да каже какво са построили ПП-ДБ и къде са инвестирали през това време. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

10

мнение от IP

24.04 2024 в 16:21

Освен масово гласуване, което засега е мечта, има и още едно решение, но до него ще стигнем бавно и трудно. Да разберат най-после хората, които не са близки на Борисов, но гласуват за ГЕРБ (защото се надяват, че това все пак ще съхрани работните им места или връзките в общините) да разберат, че това вече няма да е по този начин. Че Борисов пречи, а не помага на техния живот.

585

9

Stoyancho

24.04 2024 в 15:54

Те всичи много говорят и обещават преди избори.... после хорово изпълнение

345

8

Джендо Джедев

24.04 2024 в 13:26

Зла свекърва,

Абсолютно точен коментар! Неслучайно цялата кампания на ГЕРБ и ДПС цели намаляване на избирателната активност. Пък ако успеят да убедят и някой гласувал за ПП-ДБ да не го прави - още по-добре! Та рефрените са два: "Всички са маскари!" и "ПП-ДБ ни разочароваха!". Повтаряни и от ГЕРБовите тролове тук.

1000

7

Зла свекърва

24.04 2024 в 13:07

Ние имаме много ниска избирателна активност. Това означава, че купеният и клиентелисткият вот за ГЕРБ и ДПС ще бъде преодолян, ако повече българи подкрепят ПП-ДБ и гласуват за тях, за да може да имат по-голяма електорална тежест и по-голям размах.

Мнозина се оплакват от ППДБ, заради компромиса да управляват заедно с ГЕРБ, но забравят, че бяхме изправени пред печалната опасност в разгара на руска война да сме начело с руски резидент и поставено от него правителство, което не се отчита пред никого.

Така че, ако сме недоволни от ППДБ за този компромис, вместо да оттегляме подкрепата си от тях, трябва да я увеличим, за да им дадем по-голям шанс за самостоятелно управление.

На всички е ясно, че ни трябва про-западно, категорично неруско, и все пак некорупционно и немафиотско. На всички ни е ясно, че ДПС и ГЕРБ играят двойна роля - прозападен пиар докато икономически си плетат кошницата в руската газова орбита. Така че негласуване за ППДБ няма да ни доведе нещо по-добро, напротив.

788

6

jorj

24.04 2024 в 12:15

Ами ако направи, така че да има правителство московитите ще му скъсат дамара! Сглобката беше отлагане на агонията, която ни готви тиквоча! С една дума тиквоча и свинята, първи евроатлантици в света и околностите смело ще ни поведат към Европа, но за по-напряко през центъра на мацква!

345

5

Джендо Джедев

24.04 2024 в 11:34

Човека,

Точно! Ще добави и малко отцепници оттук-оттам и ей ти го мнозинството.

10212

4

Човека

24.04 2024 в 11:22

Надушил е нещо. Далаверите с гласуването явно се движат твърде обещаващо. Правилните хора са пак на правилните места. Звездите се подреждат. Мирише му на мнозинство с дпс и малко от...

723

3

user4eto

24.04 2024 в 11:11

Лошото е, че умствено затруднената биомаса е много.
А толупий тиквенски, ще има да си врътка мненията, всеки ден по 36 пъти.
Дано от толупи, накрая скъса някой шиен прешлен.

345

2

Джендо Джедев

24.04 2024 в 11:04

Патологичният лъжец Боце, освен да лъже, разбира се, има още две хипертрофирали дарби: да си сменя мнението по 8 пъти на ден и да обвинява други за собствените си свинщини. Тук е блеснал и с трите.

870

1

Constanza

24.04 2024 в 10:58

Борисов управлява толкова години самостоятелно, а съдебната реформа не помръдна и на сантиметър. Но оплакванията му, макар че в този форум не заблуждават никого, може и да минат пред умствено затруднената биомаса в страната и чужбина.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша