Посланиците на страните членки на ЕС се срещнаха с делегация на ДПС, водена от Пеевски

OFFNews 09 май 2024 в 20:37 1827 2

Срещата в белгийската резиденция

Снимка ДПС - пресцентър

Срещата в белгийската резиденция

Посланиците на страните членки на ЕС се срещнаха в белгийската резиденция с делегация на Движението за права и свободи, водена от Делян Пеевски. Срещата е в рамките на белгийското председателство на Европейския съвет.

"Заедно те проведоха разширена дискусия по няколко теми от национален и регионален интерес. Дискусията протече в открита и сърдечна атмосфера, по време на която бяха обсъдени открито всички важни за присъстващите теми" - съобщават от пресцентъра на ДПС.

Белгийското председателство на ЕС в България е благодарило "на делегацията на ДПС и местните ръководители на мисии на ЕС за приноса им към дискусията".

На 2 юни 2021 г. Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Пеевски съгласно закона "Магнитски". Според американските власти "Делян Славчев Пеевски е олигарх, който преди това е бил български народен представител и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

2

Того

10.05 2024 в 05:07

Голямо падение за европейските посланици, след като се срещат с престъпник осъден по закона "Магнитски".

870

1

Constanza

09.05 2024 в 22:52

Да видят лично посланиците на страните от ЕС, какво добро животновъдство имаме.