Радан Кънев: Крайните десници ще останат критично малцинство в ЕП

OFFNews 09 май 2024 в 08:50 1301 0

Радан Кънев

Снимка Сергей Антонов/архив

Много хора в България, добре образовани и добре настроени към ЕС, не знаят колко важна законодателна работа върши ЕП – че ти не представляваш България в някакъв митичен Брюксел. 

Европейската политика решава много местни проблеми, заяви евродепутатът Радан Кънев, който отново е кандидат за Европейския парламент в листата на ПП-ДБ, по БНР. Няма европейска държава, в която предизборната кампания за ЕП да е едномесечна – тя е между година и 6 месеца, допълни той. 

Нашите граждани и бизнеси започват да осъзнават, че Брюксел нищо не налага, смята Кънев. 

17 евродепутати са средно представителство. България не е малка. Малки са може би манталитетите на някои политици в Брюксел, заяви още той.

Имаше поредица от решения, които доведоха до напълно обосновани реакции на гражданите, посочи евродепутатът относно евроскептицизма, предизвикан от политики като Зелената сделка. Насаждането на "обща, проста, черно-бяла картина в общественото мнение" е много опасно, изтъкна евродепутатът.

"Крайните десници, дълбоко разделени и фрагментирани в ЕП, ще останат критично малцинство", прогнозира Радан Кънев. "Ще има вълна вдясно, но няма да има антиевропейска вълна. Който си прави тази сметка, ще остане много излъган, каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови