Росен Желязков води листата за Брюксел, Мария Габриел не е сред кандидатите

OFFNews 07 май 2024 в 13:22 2688 3

Росен Желязков

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Росен Желязков е водач на листата за евродепутати от ГЕРБ-СДС

ГЕРБ-СДС регистрира листата си за предстоящите евроизбори в ЦИК. Водач е бившият председател на 49-то Народно събрание Росен Желязков. Бившият еврокомисар и вицепремиер Мария Габриел, както и настоящият член на ЕК Илиана Иванова, обаче не са сред кандидатите за евродепутати. 

Досегашните представители в европарламента - Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел, като Асим Адемов заема седмото място в листата, защото преди него е главният секретар на СДС Илия Лазаров. Александър Йорданов не е включен в списъка за Брюксел. 

Росен Желязков е водач и на листата за народни представители в Благоевград, но, по думите му, решението дали ще остане в родното НС или ще отлети за европарламента, ще бъде политическо.  

"И двете листи ще се представят достойно. Нашата голяма цел е България да е не просто лидер на Балканите, а с най-успешен БВП и покупателна способност на населението", коментира Росен Желязков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Зла свекърва

07.05 2024 в 18:02

ГЕРБ употребиха и захвърлиха Мария Габриел. Язък, че им се върза и провали преговорите. Тя можеше реално да направи промяна, но явно не й е стигнала смелост. Ако беше се разбрала с Денков и бяха стигнали до съгласие за кабинет, щеше да постави пред свършен факт и Пеевски, и Борисов, но явно не е имала достатъчно смелост за това.

Каквото и да си говорим, ГЕРБ като партия не може да генерира положително развитие за България, защото вътре няма нито един, който да може да се опре на Борисов и да спаси партията от вредното му влияние.

2099

2

Mateevk

07.05 2024 в 13:54

Най-успешен БВП! Ама това ли е казал, наистина? А не е ли добавил и най-миниатюрна инфлация. Докъде го докарахме само. Едно човешко послание не можем да излъчи и говорим глупости. Да живее БВП, да сразим омразната инфлация!

14469

1

случайно прочетох

07.05 2024 в 13:46

https://www.youtube.com/watch?v=oKlCNRhphfM

3:24 -тата мин

Е, как Габриел да е в листа за евродепутат? Там вече само могат да ѝ се подиграват за тъпотиите, които ръси.
Сигурно е бременна и затова си го позволява....