София остана без тролейбуси №1 и 4 - камион скъса кабелната мрежа

OFFNews 18 януари 2014 в 14:45 3957 1

Камион скъса кабелната мрежа и остави София без тролейбуси 1 и 4 за няколко часа.
Камион скъса кабелната мрежа и остави София без тролейбуси 1 и 4 за няколко часа.

Камион скъса контактно-кабелната мрежа на тролейбусите по линиите 1 и 4 в София.

Повредата ще остави софиянци без тролейбусите в продължение на няколко часа.

"Предполагам, че причината за инцидента е грешка на водача, който не е догледал и не е оценил ситуацията, в която попада. Колегите работят по възстановяване на мрежата, за да може да се възстанови максимално бързо движението по линиите", каза зам.-кметът на София Любомир Христов.

В понеделник от общината ще проверят дали фирмата е поискала разрешение камионът, който е превозвал извънгабаритен товар, да се движи по маршрута.

Ще изчакаме и протоколите на "Пътна полиция", за да можем да потърсим и някаква форма на обезщетение или налагане на санкция на фирмата превозвач.

Разкъсана е контактно-кабелна мрежа на пет междустълбия, т.е в порядъка на 30 – 40 метра. Мисля, че до 1 - 2 часа колегите ще успеят да я възстановят, за да можем да пуснем отново обслужването. След като от Столичен електротранспорт приключат работа по случая, ще е ясно какви и колко материали са вложени, съответно какво е количеството труд, което е положено, и ще може да бъде направено остойностяването", каза Любомир Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови