Три акта след инцидента с падналото от лифт дете

OFFNews 06 март 2017 в 20:32 3696 6

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор състави три акта за нарушения след инцидента, при който дете падна от лифт в "Боровец", съобщи БНТ. 

Два акта са съставени на концесионера за установени административни нарушения на Наредбата за безопасната експлоатация и технически надзор на въжени линии. Акт е съставен и на възрастния, придружавал пострадалото дете. 

Според Агенцията на лифта има персонал, но възрастните, които придружават деца, носят отговорност за тях, затова те трябва да спазват указанията за използване на лифта и да реагират адекватно на ситуацията. 

Размера на санкциите и глобата ще бъдат определени след окончателното произнасяне на разследващите органи.

Според Агенцията инцидентът е причинен от човешка грешка, но окончателният извод за евентуална вина на служителите или на придружителя е в правомощията на разследващите. 

Падналото от лифта на "Боровец" дете ще се възстанови напълно. Късно снощи момиченцето беше оперирано успешно в "Пирогов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

06.03 2017 в 21:53

"Еми така се движат седалките на лифтовете бе. "

Не е точно така, другите лифтове, особено тея на Банско, където нема ни един такъв куц се движат много по-бавно докато се качиш на седалката и чак след това ускоряват.
Тоя, както и тоя между Студенец и Малина на Пампорово ускоряват още след направят завоя на макарата и редовно става мазало.

77927

2

El Commandante

06.03 2017 в 21:15

Да не говорим че на тоя конкретно глупашки лифт и слизането е същото акробатично упражнение като качването, но тва е отделна тема...

77927

1

El Commandante

06.03 2017 в 21:13

Отново повтарям след преглеждането на видеото от инцидента: вината категорично е в обслужващия персонал-нямаше човек който да помогне на детето и след това нямаше човек който веднага да спре лифта, както става нормално на абсолютно всички лифтове.

Въпреки че първоначалната ми реакция беше да обвиня невнимателната майка, в конкретния случай тя не носи никаква вина.

Отново казвам, седалките на лифт Мартинови бараки идват рязко и бързо и ако човек не очаква, е лесно да стане сакатлък,особено ако си неопитен-на практика седалката те подкосява през колената отзад и се свличаш ако не знаеш кво ше се случи...