14 души задържани преди и след дербито

20 октомври 2012 в 17:38 1572 0

240 полицаи охраняват феновете на Левски и ЦСКА по време на Вечното дерби днес от 16.00 ч. на Националния стадион
240 полицаи охраняват феновете на Левски и ЦСКА по време на Вечното дерби днес от 16.00 ч. на Националния стадион "Васил Левски". Снимка: БГНЕС, архив

Общо 14 души са задържани преди и след мача "Левски" - ЦСКА, който се проведе в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двама са отведени в РУП за притежаване на наркотични вещества; у останалите деветима са открити различни пиротехнически средства. От един от тях са иззети 8 пиратки, други двама пренасяли 48 пиротехнически изделия, укрити в кашон с вафли. В тази група е и жена, опитала да внесе на стадиона пиратки, укрити в горната част на бельото си. Преди старта на срещата 53-ма посетители са върнати заради употреба на алкохол. 

На задържаните е наложена мярка задържане до 24 часа. За различните нарушения и прояви предстои да им бъдат съставени актове.

Веднага след като приключим работата с тях и им бъдат съставени актове, те ще бъдат освободени, като впоследствие ще бъдат призовани за последващи мерки, каза главен инспектор Златанов. Той посочи, че е заловен организиран опит да се внесе един кашон с пиротехнически изделия. Заловени са и лица, които са носили в себе си пет, осем или десет пиротехнически изделия, които са укрити къде ли не, най-вече в бельото и обувките, каза за "Фокус" главен инспектор Антон Златанов, началник на групата „Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия” в СДВР.

Засилено е полицейското присъствие в централната градска част на столицата, особено в района около Националния стадион „Васил Левски“ преди и по време на футболната среща "Левски" - ЦСКА. Вътре на стадиона 240 униформени полицаи от различни поделения на МВР се грижат за реда на стадиона. Мерките за сигурност ще продължат и след края на срещата.

С попадение на Нюажи в 46-ата минута ЦСКА поведе на Левски с 1:0 в дербито на 9-ия кръг на „А” група. Футболистът на ЦСКА бе изпуснат от защитата на Левски, като Нюажи се възползва от грешка на Ели и вратаря Илиев и откри резултата. 
Двубоят се играе пред около 15 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови