БСП декларира началото на края на олигархията утре в парламента

03 септември 2013 в 15:53 4954 19

Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС
Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС

Текстът на декларацията на БСП за „националните приоритети“ ще бъде обсъден от парламентарната група на левицата и ще бъде представен утре в началото на новата сесия на парламента, съобщи депутатът Янаки Стоилов.

Както вече бе обявено сред точките в декларацията е „прекъсване на порочните зависимост между бизнес и политика и отстояване на националните интереси“. От досегашната информация за декларацията не става ясно дали това е индиректно самопризнание на управляващата партия за нейна порочна зависимост от бизнес кръгове или общи фрази без ясен адресат.

Декларацията включва широк спектър приоритети: защита на българските производители от нелоялна конкуренция и на потребителите, чрез предотвратяване на злоупотребите с монопол. Други точки са: създаване на условия за намаляване на бедността, повишаване на степента на образованост, подкрепа на науката, технологичните иновации и на българската култура. Ние сме за овладяване на демографския срив като се съдейства за подобряване на здравеопазването, за повишаване на заетостта.

„Ние сме за увеличаване на възможностите за гражданското участие в управлението и за разширяване на гражданския контрол в него. За периодичното оценяване на дейността на правителството и на неговата програма. За приемане на нов Изборен кодекс в съответствие с всички демократични стандарти преди провеждане на избори за Европейски парламент”, каза Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews