Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Хванаха шофьор на ученическа екскурзия с 1,16 промила

Владимир Йончев 06 септември 2012 в 13:08 1432 0

Тестът с дрегер на шофьора е отчел 1.1 промила алкохол
Тестът с дрегер на шофьора е отчел 1.1 промила алкохол

В Рудозем е заловен пиян шофьор на автобус за ученическа екскурзия, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Смолян.

Днес в 06.16 часа в Рудозем полицейски наряд на Районно управление „Полиция”-Мадан извършил проверка на автобус, собственост на кърджалийска превозваческа фирма. Автобусът е трябвало в рамките на организирана екскурзия да превози ученици от рудоземско училище до Турция. На 42-годишния водач на автобуса – Р. А. е направен тест за алкохол с техническо средство. Дрегерът отчел концентрация на алкохол 1,16 промила. Направена е необходимата организация и е осигурен друг автобус, с друг водач, който отново след извършена проверка е отпътувал с учениците на планираната екскурзия. Спрямо Р. А. е взето отношение по административен ред.

Изградена практика на Областната дирекция на МВР-Смолян през последните години е да бъдат проверявани всички автобуси, превозващи деца. Директорите на училищата информират съответното Районно управление „Полиция” за всички планирани екскурзии и съответно полицейските служители, съвместно с екипи от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", извършват проверки за изправността на автобусите, изрядността на документацията, за употреба на алкохол от страна на водачите. Проверките целят да се гарантира безопасността на децата и недопускане на пътни инциденти. 

С наближаването на началото на новата учебна година, ОД МВР – Смолян предприема редица мерки за обезпечаване сигурността на децата, гарантиране на тяхната безопасност и защита на живота и здравето им. Извършват се охранителни обследвания на всички детски и учебни заведения, правят се огледи на улиците за наличие на хоризонтална маркировка, вертикална сигнализация, осветеност, особено в района на училищата и детските градини, като на съответните компетентни органи се изготвят предписания за отстраняване на констатираните пропуски. Пътните полицаи ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на Закона за движение по пътищата, като при засиления контрол се набляга на отдаване на предимство на пешеходни пътеки, шофиране с несъобразена скорост, шофиране след употреба на алкохол и други. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews