Кой пазарува демонстранти? (видео)

22 юли 2013 в 16:06 12170 8

Тази странна група минава всяка вечер по „Витошка“ и централите на партиите. Снимка: OFFNews
Тази странна група минава всяка вечер по „Витошка“ и централите на партиите. Снимка: OFFNews

Разследване на Нова телевизия разкри няколко групи от платени провокатори в протеста.

Екип на медията успя и да наеме десет протестиращи за 25 лева на човек от агенцията на Иван Златния. Въпреки че бяха наети за протеста пред Министерски съвет, „професионалните демонстранти“ нямаха нищо против да отидат на следващия ден и на контрапротеста в защита на премиера Орешарски.

„Дойдох на протест срещу Орешарски, защото ме наеха. Дотук на протеста съм преброил около 20 организатори на платени. Виждал съм ги и в телевизията, и в киното, и на масовките на предавания“, призна единият от наетите протестиращи, след като постановката лъсна.

Участник в контрапротеста пък чистосърдечно си казва, че 50 души от Ямбол са организирани от младежката организация на БСП.

Репортерът Мария Цънцарова разкри, че млад мъж, който първоначално е забелязан на протестите пред парламента, е от близкото обкръжение на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

В парламента Сидеров е придружаван и от Виктор Генов, който е бил в кандидат-депутатските листи на РЗС – формацията, срещу която лидерът на „Атака“ напоследък отправя изключително остри критики.

Сидеров обаче не отговори на въпроса дали изпраща провокатори на антиправителствените протести. Вместо това нарече медията „платена”. И допълни, че „тя работи за ГЕРБ и изпълнява долнопробни поръчки".

Друга група протестиращи, която често се събира пред фонтана на Президентството, на Орлов мост се отделя от многохилядното шествие и поема на обиколка по централите на партиите. Камерите запечатват едни и същи протестиращи пред Президентството, дома на Бойко Борисов в Банкя, пред ГЕРБ и Съдебната палата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови