Наш читател: Полицията биеше без причина

OFFNews 24 юли 2013 в 18:08 3504 28

 Иво Божков в безсънната нощ на 23 юни
Иво Божков в безсънната нощ на 23 юни

Росен Шарков

Четиридесетият ден на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски премина доста драматично. Безсилието на управляващите си пролича късно вечерта на 23.07. След като жандармерията се опитваше да евакуира окупираните депутати от Народното Събрание.

Полицията започна да атакува мирно протестиращите и журналистите, които стояха до огражденията. За съжаление аз бях онлайн наблюдател на случващото се. Гледах излъчването на Иво Божков в “UStream”. Иво беше един от пострадалите, който по никакъв начин не провокираше служителите на реда. Това, което видях е как полицаите започнаха да го налагат без причина, на неговите кадри се виждаше как служителите на реда упражняват груба сила върху възрастни хора, жени и младежи. Държанието на “анти-конфликтните полицаи” може би се дължеше на окупацията на безпомощните политици.

Отново си пролича двойният стандарт, вместо полицаите да защитават мирните данъкоплатци (своите преки работодатели), те се обърнаха срещу тях, само заради някакви си заповеди. Колко по-лесно е да се подчиниш на дадени заповеди, без да се замислиш за последствията, изглежда съвестта е лошо качество в наши дни, качество непристойно за родната полиция. Доста очевидно се забелязват и последните гърчове на агонизиращата “партия майка” и нейните послушни партийни синове.

Разбира се не отричам и че сред мирно протестиращите хора е имало и провокатори, защото в медиите се заговори,че е имало организирани младежи, натоварени със задачата да хвърлят камъни по полицията, за да предизвикат безредици. Опитите за създаване на безредици далеч не са случайност, те са опит да се прекратят протестите заради насилието. Хубаво е, че хората започнаха да се съмняват във всичко, тъй като народът е свикнал да бъде лъган многократно, т.е. вече е по-трудно да се манипулира масата, обществото е достигнало фазата на непримиримостта, търпението е изчерпано, хората искат да затворят двадесетгодишната страница на прехода и да започнат да водят нормален начин на живот. Борбата на протестите не е само срещу своеволията на БСП,а срещу всички своеволия 24 години. Политическите грешки трябва да бъдат строго наказвани от гнева на народа, а именно точно чрез такъв вид протести и ако политиците имат поне малко кураж, би трябвало да си вземат поука от случващото се и да поемат политическата отговорност, и да подадат оставка. Искрено се надявам случилото се да не се повтори повече, за да не страдат невинни хора. За случилото се вчера обвинявам всички 240 депутати от този парламент, ако са поне малко морални, в което открито се съмнявам, би следвало да се извинят публично на всички протестиращи.

---------

Авторът е наш читател

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!