Отцепници от РЗС учредиха новата партия ДАНО

11 ноември 2012 в 17:24 2831 1

Тодор Великов. Снимка: БГНЕС
Тодор Великов. Снимка: БГНЕС

Официално днес беше учредена политическа формация ДАНО (Демократична алтернатива за национално обединение), създаден от отцепилите се от РЗС независими депутати Димитър Чукарски и Тодор Великов.

Това се случи на на конгрес в столичната зала "България".

"Това е дясна сила, консервативна по своя характер и ще залага на професионализъм, прагматизъм и предвидимост", заяви пред журналисти преди началото на конгреса депутатът Тодор Великов.

По време на своето изказване той покани за партиен лидер на новата формация българския член на Европейската сметна палата Надежда Сандолова.

Тя от своя страна коментира, че "централизацията трябва да спре и държавата да се оттегли", тъй като действителната дясна политика изисквала по-малко, но ефективна държава и повече частна инициатива.

Партията ще се управлява от Конгрес, Управителен и Изпълнителен съвет. Тя ще представлява от поне двама от тримата секретари, които са част от Изпълнителния съвет.

Цветовете на новата формация са синьо и зелено. Символът е взаимстван от сребърния орел на Хан Аспарух, намерен при разкопки край село Вознесенка, Украйна, обясни Великов.

„Целта, която сме си поставили, е да получим поне 10% от вота на парламентарните избори през 2013 година”, каза още независимият народен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови