Задържаха пиян шофьор, предложил 100 лв. подкуп

28 декември 2012 в 13:47 1652 2

Тестът с дрегер на шофьора е отчел 1.1 промила алкохол
Тестът с дрегер на шофьора е отчел 1.1 промила алкохол

Задържан е пиян шофьор, предложил подкуп на полицаи в Пампорово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Смолян.

Около 01.10 часа тази нощ на контролен пункт край Пампорово полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 190”, управляван от 35-годишен мъж от Казанлък. Полицаите се усъмнили в трезвеността на водача и го поканили да бъде тестван за употреба на алкохол. Мъжът обаче се опитал да подкупи служителите на реда, като им предложил 100 лева, за да не го изпробват за алкохол. След като полицаите категорично отказали, мъжът подхвърлил банкнотата на полицаите.

Той е задържан за срок до 24 часа в РУП – Чепеларе. По случая е образувано досъдебно производство. След направения тест за алкохол с техническо средство е установено, че мъжът е шофирал с концентрация на алкохол 1,2 промила.

Само в Пловдив за 3 часа станаха шест катастрофи. Пловдивските полицаи предупреждават водачите на автомобили да шофират в тези участъци с повишено внимание и да спазват необходимата дистанция.

Рязко се е увеличил броят на катастрофите след подобряването на времето по Коледа, съобщиха от Пътната полиция.

Само на 26-и декември и вчера са регистрирани 42 тежки катастрофи. Ранени са 52-ма души, а петима са загинали само през вчерашния ден. От 21-ви декември до вчера включително в страната са станали 102 тежки произшествия, при които са загинали 8 души и са ранени 131, трима с опасност за живота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!