Почина О Джей Симпсън

OFFNews 11 април 2024 в 18:35 5724 0

О Джей Симпсън

Снимка Getty Images

О Джей Симпсън

Легендата на американския футбол О Джей Симпсън почина на 76-годишна възраст, съобщава БТА.

Причина за кончината му е раково заболяване, с което той се е борил от дълго време.

"На 10 април нашият баща Орентал Джеймс Симпсън загуби своята битка с рака. Той бе обграден от децата и внуците си. Неговото семейство призовава за уединение и спокойствие", заяви семейство Симпсън в социалните мрежи.

Като футболист О Джей Симпсън е една от най-големите звезди в Националната футболна лига.

Като играч на Бъфало Симпсън печели приза за "Най-полезен играч" през 1973 година. Той е избран пет пъти за участие в Про Боул ("Мача на звездите"), четири пъти е лидер по пробягани ярдове и два пъти по отбелязани тъчдауни.

След края на кариерата си като футболист О Джей Симпсън участва в редица телевизионни продукции.

В средата на 90 години О Джей Симпсън се превръща в един от най-популярните американци, след като е обвинен за убийството на втората си жена Никол Браун и нейния нов приятел Рон Голдман. През 1994 година той е задържан в полицейско преследване, предавано на живо по телевизията и останало с легендарен статут в историята на американската телевизия.

Въпреки че всички доказателства сочат, че точно Симпсън извършва жестокото двойно убийство, адвокатският екип на Симпсън, воден от Роберт Кардашиян, успява да му издейства оправдателна присъда - заради увреждане на уликите при събирането им от страна на прокуратурата.

През 2007 година Симпсън прави грабеж на казино, за което през 2008 година е осъден на 33 години затвор от съд в щата Невада. Той напуска затвора през 2017 година за добро поведение, а през 2021 година всички обвинения към него бяха напълно свалени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки