Снимката на деня: Специалния на колене пред украинско дете

OFFNEWS 08 декември 2016 в 23:01 7496 0

Срещата от последния кръг на Лига Европа между Заря (Луганск) и Манчестър Юнайтед ще остане незабравима за едно одеско дете.

В тунела на стадион "Черноморец" преди началото на двубоя мениджърът на Юнайтед бе помолен от от едно от децата, които щяха да изведат двата отбора на терена, за автограф върху футболните му обувки. Жозе Моуриньо се наведе и се подписа върху бутонките на момчето.

Мачът завърши с победа за Манчестър Юнайтед с 2:0 (голове на Мхитарян и Ибрахимович). В другата среща от група А Фенербахче се наложи като гост на Фейенорд с 1:0 и така спечели първото място в крайното класиране с 13 т. Втори остана Юнайтед с 12, трети са холандците със 7, а последни останаха украинците с 2. 

На трибуните на стадион "Черноморец" се бяха събрали над 31 000 зрители, които горещо подкрепяха тима от Луганск, който играе домакинските си мачове от Лига Европа в Одеса, а тези за първенството в Запорожие. Причината е военният конфликт в Източна Украйна, който освен на всичко друго, пречи и на норманлния спортен живот на два от трите водещи клуба в страната. Както е известно, Шахтьор (Донецк) домакинства от европейските турнири и вътрешния шампионат на стадиона в Лвов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови