УЕФА обяви важни промени, свързани с Европейското първенство

Петър Петров 23 април 2024 в 15:47 2337 0

Лого на Европейското първенство

Снимка Getty Images

Лого на Европейското първенство

Европейската футболна централа направи важна промяна, свързана с Европейското първенство по футбол в Германия през лятото.

От УЕФА взеха решение да увеличат броя на играчите, които могат да бъдат включени в съставите на националните отбори по време на турнира. Досега отборите имаха право да включат по 23-ма играчи в окончателния си списък за първенството, но на миналото издание на турнира централата направи изключение и увеличи бройката на 26, поради пандемията от Covid-19.

Сега от УЕФА решиха да запазят правилото и за Европейското в Германия, след като треньорите масово възнегодуваха срещу това да могат да разчитат само на 23-ма футболисти.

УЕФА обяви и списъка на реферите, които ще ръководят мачовете от турнира. Впечатление прави, че липсват българи сред обявените главни съдии, асистент-съдии, ВАР отговорници и четвърти съдии. По време на Евро 2020 Георги Кабаков и Маргарит Маргаритов бяха включени в списъка, но като резервни съдии. 

На Евро 2024 обаче не всички рефери ще са от континента. Аржентинецът Факундо Тейо и двама негови асистенти също ще получат наряди за мачове, поради сътрудничество между УЕФА и южномаериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки