ДКЕВР спря процедурата по отнемане лиценза на ЧЕЗ

OFFNews 14 ноември 2013 в 23:24 3102 2

Сградата на ЧЕЗ в София
Сградата на ЧЕЗ в София

 

На закрито заседание в сряда Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е взела решение да прекрати процедурата за отнемане лиценза на "ЧЕЗ Електро България". Това става ясно от решението, публикувано на dker.bg.

Решението на ДКЕВР подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Нарушенията на Закона за енергетиката, въз основа на които е започнала процедурата за отнемане на лиценза на "ЧЕЗ Елктро България" АД, не оказват влияние върху непрекъснатото и сигурно снабдяване на клиентите, пише в решението на комисията.

За да прецени комисията, дали тези нарушения следва да доведат освен до административнонаказателни последици и до отнемане на лицензията по реда на ЗЕ, следва да се тръгне от правната природа на отнемането на лицензия, която е вид принудителна административна мярка. Като такава тя следва да съответства с тежестта на извършеното нарушение. Решението и неговото изпълнение не могат да засягат права и законни интереси в по-голяма степен от необходимото за целта, за която решението се издава и да причинят вреди, явно несъвместими с преследваната цел (чл. 6 от Административно-процесуалния кодекс), пише още в решението на ДКЕВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!