"Зелените" на гости на Българския културен клуб в Струмица

OFFNews 09 май 2014 в 18:49 3761 1

На 8 май представители на ПП "Зелените" посетиха Българския културен клуб в Струмица, Република Македония.

Срещата е по повод поканата на председателя на Българския културен клуб Лазар Младенов към всички партии в България да дойдат в открития наскоро офис на организацията на българите в Македония.

От страна на "Зелените" са присъствали съпредседателят Андрей Ковачев и членовете на Националния съвет Наталия Димитрова, Васил Кънев и Ивайло Стоименов. Те са се срещнали с членове на клуба от Струмица и от цяла Македония и са заявили готовността си за сътрудничество с тях.

По време на срещата домакините са представили своята дейност от основаването си през 2008 г. насам - чествания на важни дати от съвместната история на България и Македония, организиране на публични събития и дискусии, защита на правата на македонските граждани с българско самосъзнание и разпространение на българските култура и традиции.

Съпредседателят на "Зелените" Андрей Ковачев е подчертал, че нсред основните ценности на зелената политика са правото на самоопределение и нетърпимостта към всякакви форми на дискриминация.

На базата на опита си от екологичните граждански сдружения, той споделил с присъстващите "свои препоръки, които могат да оптимизират ефективността на неправителствени организации, работещи във враждебна институционална среда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови