Изложба на Диана Дезир – пътека към Всичкото, което е, и Цялото, което сме

OFFNews 15 януари 2024 в 18:24 7372 0

На 19.01., петък, Сити Марк Арт Център с вход свободен кани всички софиянци и гости на града. Ще присъства и един много скъп гост - Свободата. Изложба на Диана Дезир под надслов „Тишина“, която ще се открие в 18 ч., ще ни срещне с нея.

Дианизмът - стил и верую на художничката, е свобода без граница, праг и прагматизъм. Диана Дезир нарича изкуството си „мистична пътека, към Всичкото, което е“. Критикът Иво Алексиев, който е наш автор и ще представи Дианизма на сцената на Сити Марк, допълва, че той е и мистична пътека към Цялото, което сме. Онова разкъсвано от ежедневие Цяло, от което нерядко остава съвсем мъничко. Изкуството на Диана Дезир опитва да върне ведно частиците. Да ги слепи с лепило на Невидимото, което счита вечно присъствено около нас. Замъгленият от злободневие поглед, спирайки да забелязва това Невидимо, е спрял да забелязва и истинския себе си.

Очаквайте една емоционална приятелска среща, защото Дианизмът учи, че живеем добре, когато осъзнаем другите като приятели. От 18 ч. имате възможност да разгледате изложените във фоайето творби.

Към 18:30 ч. всички заедно ще влезем в залата, където дебютно ще гледаме кратко видео, посветено на Дианизма. След края му Иво Алексиев ще обсъди с Диана Дезир изложени на сцената нейни платна, за да проличат търсения на това необичайно изкуство. А те са предимно три: свободата, любовта като нейна естествена еманация, и българският корен като мост към Цялото. Ще имате възможност да зададете въпроси.

За добро настроение ще се погрижат приятели на Диана Дезир, които с участие на сцена ще поздравят нея и нейните гости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!